„TADŽ MAHALIS“
Jūs jau žinote, kad šafranai afrodiziški, bet ar žinote, kad jie vartojami taisant desertus?
Sudėtis
2 raudoni obuoliai
1/4 puodelio vandens
1 puodelis cukraus
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 žiupsnelis šafranų miltelių (arba 3 žolelės)
2 šaukštai „Grand Marnier“ konjako
4 šaukštai šantiji kremo
Paruošimas
Kaitinkite vandenyje cukrų, apelsinų sultis ir šafranus, kol cukrus ištirps, o sirupas pasidarys šviesus. Sudėkite obuolius: nuluptus, be sėklų, supjaustytus į 4 dalis. Virkite ant mažos ugnies 10 minučių nuolat vartydami, kad visi nusidažytų vienodai. Obuolius išimkite, atšaldykite, apšlakstykite „Grand Marnier“ konjaku. Sudėkite obuolius į aukštas taures, papuoškite šantiji kremu (šviežiu, plaktu su cukrumi ir vanile).