„TADŽ MAHALIS“

Jūs jau žinote, kad šafranai afrodiziški, bet ar žinote, kad jie vartojami taisant desertus?

 

Sudėtis

2 raudoni obuoliai

1/4 puodelio vandens

1 puodelis cukraus

2 šaukštai apelsinų sulčių

1 žiupsnelis šafranų miltelių (arba 3 žolelės)

2 šaukštai „Grand Marnier“ konjako

4 šaukštai šantiji kremo

 

Paruošimas

Kaitinkite vandenyje cukrų, apelsinų sultis ir šafranus, kol cukrus ištirps, o sirupas pasidarys šviesus. Sudėkite obuolius: nuluptus, be sėklų, supjaustytus į 4 dalis. Virkite ant mažos ugnies 10 minučių nuolat vartydami, kad visi nusidažytų vienodai. Obuolius išimkite, atšaldykite, apšlakstykite „Grand Marnier“ konjaku. Sudėkite obuolius į aukštas taures, papuoškite šantiji kremu (šviežiu, plaktu su cukrumi ir vanile).