ASUNTOS APELSININIS KEKSAS 

Reikės:

4 labai dideli kiaušiniai,

340 g cukraus,

240 ml augalinio aliejaus,

240 ml apelsinų sulčių,

1 sutarkuota didelio apelsino žievelė,

450 g miltų,

1 šaukštas kepimo miltelių,

pusė šaukštelio druskos,

miltelinio cukraus apibarstyti

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kruopščiai ištepkite kekso formą sviestu, kad neliktų jokios nepateptos vietos, ir pabarstykite miltais.
  2. Dideliame dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Tada supilkite aliejų, apelsinų sultis ir suberkite sutarkuotą žievelę.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį berkite tą mišinį į indą su skysčiais, labai atsargiai viską išmaišykite.
  4. Vientisą masę pamažu supilkite į išteptą ir miltais pabarstytą kekso formą. Kepkite 45 minutes arba iki tol, kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite neaplipusį tešla.

Išėmę iš orkaitės, formą apverskite ir leiskite visiškai atvėsti. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skanaus!

 

Kraunama...