50%
50%
Nauja
Nauja

Ką kanda šalna? Medžių žievės miltai, šaknų kava ir kiti laukiniai šaltmečio pat iekalai

Ieva Šidlaitė

SKU: 000000000002183325, EAN kodas: 9786098232127, ISBN kodas: 9786098232127, Spalvingumas: Spalvotas, Viršelio tipas: Kietas, Originalo kalba: Lietuvių, Puslapių skaičius: 391, Leidimo metai: 2020-02-17, Formatas: 25x20x3, Knygyne: 29.99, Leidykla: Dvi Tylos, UAB

Ypatinga kaina 14,99 € Knygyne 29,99 €

Sutaupote 15,00 € (50%)

Į norų lentyną
Išimti iš norų lentynos

Apie prekę

Ką kanda šalna?
Medžių žievės miltai, šaknų kava, ir kiti laukiniai šaltmečio patiekalai
 
Žmonės sako, kad Lietuvoje šaltasis metų laikas trunka devynis mėnesius, o vasara – tik tris... Štai kodėl mums reikia išmokti mėgautis gamta ir rinkti jos dovanas ištisus metus. Knyga, kurią dabar laikote rankose, pasakoja apie laukinius valgomuosius augalus, augančius pievose, miškuose arba krūmynuose ankstyvą pavasarį, žiemą ar vėlų rudenį. Ši knyga yra apie tai, kaip ir kada juos rinkti, ką iš jų galima pagaminti ir kaip paruošti laukinio maisto atsargas toms dienoms, kai gamta mūsų nenori įsileisti. 
Žinios, esančios knygoje, padės ir norintiesiems pradėti rinkti valgomuosius laukinius augalus, supažindins su pagrindiniais mūsų gamtoje augančiais laukiniais augalais, tokiais kaip dilgėlės, žliūgės, kiaulpienės ar ąžuolai. Kartu tai – receptų knyga jau nuo seno pažįstantiems ir renkantiems žolynus žmonėms. Joje yra daugybė idėjų, kaip įprastas vaistažoles pasikviesti į virtuvę, kad kasdien stiprintų sveikatą.  Ir, žinoma, ji skirta visiems mylintiesiems maistą ir sekantiesiems maisto kultūros tendencijas – restoranų šefams, tinklaraštininkams, visiems, žinantiems, kad šiuolaikinė aukštoji maisto gastronomija tiesiog neįmanoma be laukinių augalų.
Knygos autorė Ieva Šidlaitė daugeliui skaitytojų pažįstama iš pirmosios didelio populiarumo sulaukusios knygos „Natūralus rauginimas“ („Dvi Tylos“, 2017). Ieva yra kultūros istorijos magistrė, po studijų triukšmingame Vilniuje pabėgusi gyventi į miškų apsuptą vienkiemį. Čia iš miesto šurmulio ji nėrė į visai kitokią kasdienybę: rūko apgaubtas pievas, gyvybės pilnus miškus ir iššūkių kupiną, visiškai naują virtuvę. Įkvėpta gamtos, autorė pradėjo domėtis valgomaisiais laukiniais augalais ir tikro maisto gamyba. Iš pradžių savo žinias taikė gamindama šeimai, bet ilgainiui Ieva sukaupė pakankamai patirties, kad galėtų ja pasidalyti su kitais. Dabar apie tradicinę virtuvę, fermentaciją, rauginimą ir valgomuosius laukinius augalus Ieva ne tik rašo straipsnius, bet ir organizuoja mokymus, seminarus, rašo interneto dienoraštį Samanotas.lt.

Autorė: Ieva Šidlaitė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė
Knygos meno vadovas ir dizaineris: Tadas Karpavičius
Fotografas: Augis Narmontas
Pavadinimas: Aistė Jūrė
Kalbos redaktorė: Jurgita Jačėnaitė
Išleido: “Dvi Tylos”
Spausdino: “Balto print”

Skaitytojų įvertinimai
Parašykite savo atsiliepimą
Atsiliepimas:
Pasirinkite įvertinimą
Įvertinkite šią prekę pirmieji Nepraleiskite progos, dalyvaukite „Metų iššūkyje” ir įvertinkite šią prekę pirmieji Pradėti „Metų iššūkį“
Jums taip pat gali patikti...