20%
20%

Natūralus rauginimas

ISBN kodas: 9786099557137, EAN kodas: 9786099557137

Ieva Šidlaitė

Vertinimas nėra galimas:
73% of 100
(įvertinimai 3)

SKU: 000000000002174364, ISBN kodas: 9786099557137, EAN kodas: 9786099557137, Puslapių skaičius: 236, Leidimo metai: 2017-10-31, Viršelio tipas: Kietas, Spalvingumas: Spalvotas, Originalo kalba: Lietuvių, Formatas: 25x20x2,5, Knygyne: 30.49, Leidykla: Dvi Tylos, UAB

Ypatinga kaina
24,39 €
Knygyne Kauno Centrinis knygynas. Kaina tikrinta 2021-09-11
30,49 €

Sutaupote 6,10 € (20%)

Išparduota
Į norų lentyną
Išimti iš norų lentynos

Norėdami gauti pranešimus apie knygą, įveskite savo el.pašto adresą.

Apie prekę

Pasaulyje išpopuliarėjus rauginimui kaip sveikam, natūraliam ir vertingam maisto apdorojimo būdui, rauginimo banga po truputį pasiekė ir Lietuvą. Tai pirma lietuviška knyga, skirta natūraliam rauginimui, kitaip vadinamam „laukine fermentacija“ (wild fermentation). Lietuvoje rauginimo tradicija niekada nebuvo nutrūkusi, mes visą laiką valgėme raugintus kopūstus ir agurkus, raugintą ruginę duoną, rūgpienį, girą ir visi šie produktai buvo savaime suprantami, tik gal pernelyg įprasti ar per paprasti. Ši knyga – tai bandymas pažvelgti į mums įprastus ir paprastus dalykus kitomis akimis, rauginimą papildant įvairesniais produktais, naudojant žoleles ir laukinius valgomuosius augalus, kurių gausu Lietuvos pievose ir miškuose.

Raugintas arba fermentuotas maistas kaip atskira maisto grupė yra gana maistingas ir lengvai virškinamas, kadangi rūgimo metu vykstantys biocheminiai procesai padaro maistines medžiagas lengviau pasiekiamas žmogaus organizmui, padaugėja B grupės vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Raugintas maistas taip pat kupinas gyvų pieno rūgščių bakterijų, kurios gali prisidėti prie sklandesnio virškinamojo trakto darbo, tokiu būdu pasitarnaujant imuninei sistemai ir bendrai organizmo būklei. Žinoma, nereikėtų pervertinti šio maisto sveikatinimo galimybių ir geriausia vadovautis individualia vartojimo patirtimi, bet neabejotinai vieno ar kito rauginto produkto įtraukimas į mitybos racioną gali būti naudingas visiems. 

Tuo pačiu rauginimas – kūrybiškas procesas, atitraukiantis nuo pramoninio, perdirbto ir vienodo maisto, stokojančio maistinių ar skoninių savybių. Gamindami maistą su bakterijų, mielių bei vietinių laukinių augalų pagalba, mes prisidedame kurdami ir išsaugodami unikalų maisto paveldą, susipažįstame su neaprėpiamu gyvų mikroorganizmų pasauliu, egzistuojančiu dermėje su mūsiškiu. 

Šioje knygoje rasite pagrindinius įvairių produktų rauginimo būdus ir receptus, sužinosite, kaip tuos raugintus produktus panaudoti gaminant patiekalus. Dalis receptų parengti remiantis senovės lietuvių patirtimi, kai kurie – žinomi pasaulyje, tokie kaip populiarusis kombučia gėrimas, kita dalis – originalūs, kurti autorės Ievos Šidlaitės, gyvenančios rūkų gaubiamame Slėnyje.

Skaitydami šią knygą pabandykite naujai pažvelgti į mūsų krašto rauginimo tradicijas. Tikimės, ji įkvėps permainoms namų virtuvėje.

Skaitytojų įvertinimai
Parašykite savo atsiliepimą
Atsiliepimas:
Pasirinkite įvertinimą
(įvertinimai 3)
TOP komentarai
  1. 100%
    Subjektyvus vertinimas, kad knyga baisiai sumaketuota. Kaip dizainerė galiu pasakyti, kad knyga kaip tik paperka maketavimo ir leidybos (popieriaus, viršelio tekstūros) grožiu. O nuotraukos nuostabios. Kaip su receptais nežinau, nedabrendau :D
  2. 100%
    Knyga puiki, tik reikia žinoti kaip su ja elgtis. Pabuvus knygos autorės rengiamuose mokymuose, viskas pasidaro aišku ir suprantama. Autorė po mokymų pasidalina įvairiais raugais ir pan., todėl ir knyga tampa pasakiška. Aš buvau Jūsų nuomonės, kol nepabuvau 3 val. paskaitoje.
  3. 20%
    nusipirkau knygą ir labai nusivyliau. receptai neįdomūs, sumaketuota knyga baisiai - tai labai didelės raidės, tai mažutės, nuotarukų daugybę apie nieką.
    tekstas šiaip sau.
    nerekomenduoju už tokią kainą
Visi komentarai
    Daugiau įvertinimų ()
    Jums taip pat gali patikti...