Nostalgiški skanumynai

ISBN kodas: 9786094750786, EAN kodas: 9786094750786

Renata Ničajienė

ISBN kodas: 9786094750786, EAN kodas: 9786094750786, SKU: 000000000002174465, Puslapių skaičius: 184, Spalvingumas: Spalvotas, Viršelio tipas: Kietas, Leidimo metai: 2017-10-30, Originalo kalba: Lietuvių, Formatas: 24,9x20x2, Leidykla: Sezoninė virtuvė

Ypatinga kaina
15,19 €
Į norų lentyną
Išimti iš norų lentynos

Apie prekę

Išbandyti ir laiko patikrinti 53 nostalgiškų skanumynų receptai.

Skanumynų receptai į šią knygą sugulė iš vaikystės prisiminimų. Knygoje surinkti autorės mamos, močiučių, senų pažįstamų laiko patikrinti receptai. Kita dalis jų atkeliavo iš sendaikčių turguose rastų senų lietuviškų kulinarinių knygų. Receptai buvo kruopščiai atrinkti ir pritaikyti šiuolaikiniam gyvenimo būdui: sutrumpinta jų gaminimo eiga, sumažintas kaloringumas, patiekalams suteikti šiuolaikiniai skonių deriniai ar netradicinė išvaizda. Atvertę knygą surasite ne tik močiutės keptus „Napoleono“ ir „Medaus“, bet ir senomis cukrainėmis kvepiančius „Jaunystės“ ir „Magdės“ tortus, taip pat mokyklos bufetą menančius roksus ir pyragaičius „Bulvytės“.

Receptai šioje knygoje suskirstyti pagal metų laikus, kiekvienai savaitei skiriant po vieną desertą. Juk iš vaikystės pamename, jog skaniausi obuolių pyragai – rudenį, mielinė aguonų riestė – per Kalėdas, žagarėliai ir spurgos – per Užgavėnes, o vasarą norisi želė torto su uogomis. Tiek virtuvės naujokai, tiek ir mėgstantieji dažniau gaminti knygoje ras, ką pasirinkti, nes receptai sužymėti pagal jų sudėtingumo lygį.

Knygoje „Nostalgiški skanumynai“ naujam gyvenimui atgimsta seni geri, bet kiek primiršti saldumynų receptai.

Tai antroji knygos autorės Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Pirmoji – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ – buvo pavadinta taip pat, kaip ir jos rašomas kulinarinis tinklaraštis sezoninevirtuve.lt. Renata savo knygose ir sezoninio maisto tinklaraštyje skaitytojus skatina valgyti pagal metų laikus, gaminti iš šviežių vietinių produktų ir saugoti savo krašto kulinarines tradicijas bei patirtį.

Ši knyga yra kvepianti, patrynus 8-ą puslapį galima užuosti cinamono kvapą.
Skaitytojų įvertinimai
Parašykite savo atsiliepimą
Atsiliepimas:
Pasirinkite įvertinimą
Įvertinkite šią prekę pirmieji Nepraleiskite progos, dalyvaukite „Metų iššūkyje” ir įvertinkite šią prekę pirmieji Pradėti „Metų iššūkį“
Jums taip pat gali patikti...