Pyragas su migdolais, vyšniomis ir Dardžilingo arbata

Tai kone mėgstamiausias mūsų šeimos pyragas, nieko nėra maloniau, kaip popiet suvalgyti gabalėlį ir išgerti puodelį, ir niekas taip prie jo netinka kaip nestipri auksaspalvė Dardžilingo arbata.
Teks leistis į medžioklę ir susirasti Amarenos vyšnių – juodųjų, kilusių iš Bolonės, itin saldaus, sodraus skonio. Nepirkite jų su sirupu. Ieškokite cukruotų. Jų galima rasti delikatesų parduotuvėse ar tikrai geruose prekybos centruose. Tik šiukštu nepirkite glazūruotų ryškiai raudonai kaip gaisrinės automobilis ar tų, kurios artėjant Kalėdoms glazūruojamos žaliai... jei vis dėlto kitokių nerasite, eikite į delikatesų parduotuvę ir pirkite pačias geriausias. Patikėkite, už tai man tik padėkosite, kaip, beje, padėkos ir pyragas.

Sudedamosios dalys
250 g Amarenos vyšnių, perpjautų perpus ir šiek tiek pavoliotų miltuose, kad nebūtų lipnios ir nenusėstų į tešlos dugną
250 g (2 puodelių) miltų mišinio su kepimo milteliais
220 g kambario temperatūros nesūdyto sviesto
185 g (3/4 puodelio) cukraus pudros
3 labai dideli kiaušiniai
120 g smulkintų (1 puodelio nesmulkintų) migdolų
migdolų esencijos pagal skonį
3 valgomųjų šaukštų grietinės
½ puodelio atšaldytos Dardžilingo arbatos

Gaminimas
Kepkite įprasto dydžio stačiakampėje skardoje. Aš mėgstu iškloti skardą sviestiniu popieriumi, kad būtų lengva išimti, bet jei nenaudosite sviestinio popieriaus, o jūsų skarda nėra nelimpanti, imkitės atsargumo priemonių ir ištepkite ją sviestu.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
Išplakite sviestą su cukrumi. Naudojuosi stacionariu plakikliu, todėl tiesiog jį įjungiu ir palieku apie dešimt minučių, kol cukrus ir sviestas virsta itin šviesia ir puria vientisa mase. Jūs galite plakti kaip patinka. Svarbu gerai išmaišyti.
Paskui puodelyje ar dubenyje šakute išplaku kiaušinius ir supilu į išplaktą sviesto masę. Pilkite lėtai, antraip kiaušiniai išsitaškys... jei būsite kantrūs, kiaušiniai gražiai susimaišys su mase, kuri labai trokšta susitraukti. Ji nesusitrauks, jei kiaušinius pilsite lėtai. Įpilkite migdolų esencijos pagal skonį. Nenurodau kiekio, nes vanilės ar migdolų esencijos man visuomet norisi įpilti šešis kartus daugiau nei pagal receptą, todėl kliaukitės savo skoniu.
Atsargiai sumaišykite smulkintus migdolus su miltais ir pamažu, gal per keturis kartus, vis pamaišydami, supilkite mišinį į išplaktą masę. Atrodys tiršta, bet turėkite kantrybės. Dabar suberkite miltuotas vyšnių puseles, kurias pirmiau pasiruošėte. Jau pradedate manyti, kad iš tokios tešlos nieko neišeis? Išeis, juolab po to, kai sukrėsite tris valgomuosius šaukštus grietinės (ar riebaus pieno, jei norite) ir įpilsite dar tris valgomuosius šaukštus Dardžilingo arbatos.
Laikas į skardą. Išlyginkite viršų ir pašaukite ruošinį į orkaitę mažiausiai valandai. Beveik visada pyragas kepa ilgiau nei tikiuosi, tad nuolat jį tikrinu, o iškepusiam leidžiu visiškai atvėsti skardoje, tik tada išimu. Pabarstykite jį cukraus pudra, papuoškite keliomis gyvomis gėlėmis ir patiekite prie ką tik užplikytos garuojančios Dardžilingo arbatos.

Gardžiuokitės pyrago su vyšniomis skoniu, nuostabiai derančiu prie arbatos!