Staltiesės ritmu

ISBN kodas: 9789986167464, EAN kodas: 9789986167464

Paulius Jurkevičius

Vertinimas nėra galimas:
100% of 100
(įvertinimai 9)

Knygos formatas: Popierinė knyga, SKU: 000000000002125807, ISBN kodas: 9789986167464, EAN kodas: 9789986167464, Puslapių skaičius: 356, Viršelio tipas: Minkštas, Spalvingumas: Nespalvotas, Leidimo metai: 2010-01-01, Formatas: 23,4x16,6x2,8, Leidykla: Tyto alba UAB

Ypatinga kaina
6,24 €
Išparduota
Į norų lentyną
Išimti iš norų lentynos

Norėdami gauti pranešimus apie knygą, įveskite savo el.pašto adresą.

Apie prekę

Kartą diskutuodamas su kolega žurnalistu, kuris vėliau tapo žurnalo redaktoriumi, leptelėjau: mano didžiu įsitikinimu, valgantis žmogus yra tiek pat reikšmingas, kaip ir mąstantis žmogus. Kaip ir skaitantis, kuriantis, tikintis. Kolega įsmeigė į mane akis ir prunkštelėjo. Valgantis žmogus? Homo edens? Na, na… Diskusija tąkart baigėsi. Išvykęs dirbti į Italiją radau bendraminčių. Apstulbau susivokęs, kad visa Italija, visa Pietų Europa mąsto panašiai: valgantis žmogus – tai tam tikrų socialinių, etnografinių, kultūrinių vertybių atspindys.

Skaitytojų įvertinimai
Parašykite savo atsiliepimą
Atsiliepimas:
Pasirinkite įvertinimą
(įvertinimai 9)
TOP komentarai
  1. 100%
    Knygos dėka atsidūriau kelionėje į gastronomijos pasaulį. Nepažintą ir tokį platų. Buvo smagu skaitant pakeliauti, patirties pasisemti, apie įvairias degustacijas sužinoti. Paminėti ir keisti lietuvių valgymo, kavos gėrimo įpročiai, ne itin tikę maisto ar gėrimų deriniai. Tad skaitant knygą galima po truputį keisti savo valgymo įpročius.
  2. 100%
    Puiki knyga
  3. 100%
    Knyga ne tik įdomi, bet ir patraukia autoriaus stilius, lengva ironija, šiek tiek istorija, o svarbiausia - tai lengva kelionė į gastronomijos pasaulį, tokį paslaptingą ir ,bent man, mažai žinomą, o tik girdėtą. Čia ir Viduržemio jūros mitybos dėsniai, sveiko maisto piramidė, kurioje svarbi vieta skirta skysčiams: kasdien - 6 stiklinės mineralinio vandens ir saikingai- po 1-2 taures raudonojo vyno. Daug praktiškų patarimų, gal tiksliau - jų išsakymas, pateikimas. Kiekvienas žmogus, skaitantis šią knygą, tikrai kitaip pažvelgs į tai, ką geriame, ką valgome, ką ir kur perkame ir kt. Man labai įdomi carpaccio istorija, nauja, kad parmezanas ne gaminamas, o daromas, gražgarstės mitas, alyvuogių aliejaus, kuris geresnis, o „Pabandžius šlakelį nuryti, laukia įdomus atradimas: alyvuogių aliejus nutvilko gomurį tarsi gurkšnis gero brendžio“. Kavos rūšys, mitai ir klaidos, vynas ir septyni mitai, rūšys, o svarbiausia, kaip ragauti vyną.
    Tai galimybė po truputį keisti savo valgymo įpročius, maistas ir sveikata - neatsiejami dalykai.
Visi komentarai
    Daugiau įvertinimų ()
    Jums taip pat gali patikti...