18%
18%
Nauja
Nauja

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

ISBN kodas: 9786090145791, EAN kodas: 9786090145791

Catching Fire: How Cooking Made Us Human

Richard Wrangham

EAN kodas: 9786090145791, Knygos formatas: Popierinė knyga, ISBN kodas: 9786090145791, SKU: 000000000001112447, Viršelio tipas: Kietas, Leidimo metai: 2021-06-15, Puslapių skaičius: 304, Originalo kalba: Anglų, Kalba, iš kurios versta: Anglų, Formatas: 21,3x14,3x2,6, Knygyne: 18.89, Vertėjas: Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė, Leidykla: Alma littera

Ypatinga kaina
15,49 €
Knygyne Kauno Centrinis knygynas. Kaina tikrinta 2021-09-09
18,89 €

Sutaupote 3,40 € (18%)

Į norų lentyną
Išimti iš norų lentynos

Apie prekę

Knyga apdovanota LOS ANGELES TIMES knygos premija.

Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.


„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

  

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

  

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

  

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

Skaitytojų įvertinimai
Parašykite savo atsiliepimą
Atsiliepimas:
Pasirinkite įvertinimą
Įvertinkite šią prekę pirmieji Nepraleiskite progos, dalyvaukite „Metų iššūkyje” ir įvertinkite šią prekę pirmieji Pradėti „Metų iššūkį“
Jums taip pat gali patikti...